14-09-2015

Teatre Escolar . Claus perquè aquest curs 2015-2016 sigui un èxit.

Teatre Escolar . Claus perquè aquest curs 2015-2016 sigui un èxit.

Comença el curs, docents i estudiants . És el moment de materialitzar tots els reptes, somnis i bons propòsits que us heu anat plantejant perquè aquesta nova etapa sigui un èxit. Parlem d'èxit en el sentit ple de la paraula, referint-nos a un curs feliç, sense tensions i amb emocions positives, a un curs carregat de somriures, paraules afectuoses i empatia entre alumnes i professors... Ànims, el millor està per arribar!

Des de Transeduca, un raconet en què tenim com a missió emocionar-vos i motivar-vos amb el teatre, volem aportar el nostre granet de sorra perquè la vostra sortida surti el millor possible. Comencem?

1) Reserveu l'activitat amb el màxim temps possible, així hi haurà places suficients per escollir el títol i la sala de teatre que més s'ajusti a les vostres necessitats. Si us enamoreu d'un títol però no es representa prop del vostre col·legi o institut, contacteu amb nosaltres. Si es tracta un nombre d'alumnes elevat, us obrirem un passe en un teatre proper al vostre centre; o potser podem anar fins i tot al vostre centre educatiu, si teniu sala de teatre a l'escola.

2) Informeu els vostres alumnes que aniran al teatre aquest curs, i poseu èmfasi en transmetre'ls perquè l'activitat serà motivadora per a ells. Si l'heu escollit vosaltres, que sou prescriptors i guies de la vostra classe, esteu convençuts que és una activitat que gaudiran. Per tant, expliqueu als nois els punts forts de la sortida. Si se us acut alguna idea que ajudi a fer la sortida més motivadora, contacteu amb nosaltres i junts la farem possible (info@transeduca.com).

3) Consulteu el material pedagògic que hem preparat (el trobareu dins de cada espectacle a la nostra web) i suggeriu als alumnes que facin les activitats interactives que hem penjat. No com una cosa obligatòria, sinó com una activitat voluntària, interessant perquè vagin al teatre amb una idea general sobre l'obra.

4) Integreu, si és possible, la nostra sortida de teatre en el vostre projecte de curs. Vosaltres sabeu millor que ningú com treballar per projectes, però us deixem alguns enllaços a blocs per si us poden donar idees addicionals:

-claus per treballar per projectes i no morir en l'intent

-Blog sobre projectes en educació infantil

-Aprendre literatura a secundària treballant per projectes 

5) Doneu als vostres alumnes responsabilitats prèvies, concurrents i posteriors a la sortida al teatre. Per què no nomenar tres alumnes perquè facin fotos abans i després de l'obra de teatre? I que tal si altres dos estudiants s'encarreguen d'anar comptant i assegurant-se que hi siguin tots els alumnes, durant el trajecte? Qui trencarà el gel i farà la primera pregunta als actors quan acabi la funció? Aneu a fer una valoració oral de l'activitat a l'aula? Ens agradaria que alguns alumnes recullin totes les idees i les facin arribar als actors per correu electrònic!

6) Viviu el dia de l'activitat com un dia especial i positiu. Si els professors sortiu del centre il·lusionats i somrient, serà més fàcil que els alumnes també ho facin. És més important que entrin a la sala expectants i predisposats a gaudir que no que ho facin en silenci i ordre rigorós però tensos.

7) Enamoreu-vos del teatre. Acabeu l'activitat amb ganes de repetir aviat!

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar