29-09-2015

Teatre en educació infantil i cicle inicial de primària. Recursos per treure el màxim profit a la vostra sortida de teatre escolar

Teatre en educació infantil i cicle inicial de primària. Recursos per treure el màxim profit a la vostra sortida de teatre escolar

Com sabeu, ens encanta vincular els nostres espectacles de teatre escolar al programa i a les activitats que realitzeu a l'aula, perquè les nostres obres de teatre no es quedin en una sortida escolar aïllada i puguin estar presents en el dia a dia de la vostra classe.

Avui hem fet una selecció de recursos externs, que ens aporten molt bones idees per treballar a l'aula d'educació infantil i cicle inicial de primària aquestes sortides al teatre. Comencem!

1. Aprenem el ritme anual.

La sortida al teatre i les excursions escolars en general són una motivació extra perquè els nens s'interessin per entendre la distribució dels dies en setmanes, mesos, per entendre quant falta per realitzar una activitat especial ... Ens ha encantat aquest calendari Waldorfssori! Amb ajuda de l'AMPA o professors molt motivats, fins i tot podria construir-se manualment. Aquest és de fusta, però no passa res si adaptem la idea a un de cartró ...

2. El mindfulness

Aprofitem la sortida al teatre per treballar la concentració i el mindfulness. Explicant que al teatre es requereix estar concentrat, en silenci i relaxats, podem aprofitar dies abans per treballar aquesta habilitat, i així arribar al teatre amb l'energia dosificada i podent gaudir de l'obra. Us deixem amb aquestes idees d' El aula de Elena, que ens explica com ho ha fet ella amb la seva classe.

3. Fem matemàtiques passant llista

Per anar al teatre cal que sapiguem quants alumnes hem vingut avui a classe. Adjuntem aquestes fitxes que us ajudaran a sumar, restar i a descobrir quants nens i nenes van anar al teatre.

4. Entenem jugant què ens han explicat amb l'obra de teatre.

Per a aquest propòsit, us deixem dues activitats que ens han encantat. Comencem amb el cub de comprensió, que podem adaptar per treballar l'argument de l'espectacle en lloc d'un llibre. Després, podem seguir amb les targetes preguntones, aquí teniu el descarregable.

5. Ara fem teatre nosaltres.

Ens han robat el cor aquestes dues idees per a la classe de plàstica: fer un teatre de llum i construir un teatret amb feltre.

Si, a més, voleu fer exercicis d'interpretació, potenciar l'atenció, treballar la música o la gestualitat facial, en aquest article trobareu un munt d'idees.

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar