03-12-2015

Llengua i literatura a secundària. No només teatre escolar (I)

Llengua i literatura a secundària. No només teatre escolar (I)
Imatge del nostre espectacle de teatre per a secundària Don Quijote de la Mancha
Seguim amb les nostres propostes de recursos útils per a l'aula. Avui és el torn dels professors de secundària de llengua i literatura. Si voleu conèixer quins són els recursos i articles que ens han cridat l'atenció, seguiu llegint. Per una vegada, això no va només de teatre, va de posts i activitats interessants per treballar amb els vostres alumnes.
1. Ens agraden molt les propostes d'Apuntes de Lengua en dibuixar la sintaxi per fer-la menys abstracta. Podeu seguir investigant, però de moment us enllacem a la sintaxi visual que fan del complement indirecte en aquesta infografia i a aquest post que us explica com fer-la servir.

2. Ens ha semblat interessant aquest slide share d'Antonio García Mejía per compartir amb els vostres alumnes, sobre les principals característiques a tenir en compte a l'hora de comentar un text teatral.

3. Compartim amb vosaltres aquesta presentació Prezi de Mónica Ortiz sobre moviments i gèneres literaris a Don Quijote de la Mancha.

4. Ens encanta aquesta proposta! Aquí teniu aquest enllaç a un tauler per imprimir per treballar a classe el joc de taula amb preguntes sobre La Casa de Bernarda Alba, trobat a Recursos para profesores de español.

5. Per acabar, us deixem aquest breu post de Pilar Román, que pot ajudar als vostres alumnes a reflexionar sobre les semblances i diferències entre Don Joan i Don Álvaro, personatges del teatre romàntic.

Desitgem que us agradin els nostres suggeriments.


Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar