23-06-2015

Els problemes d'aprenentatge a l'aula

Els problemes d'aprenentatge a l'aula
En l'actualitat és molt comú escoltar aquest terme a les escoles. Hi ha molts nens que tenen problemes d'aprenentatge que els duen al fracàs escolar. Els mestres, pedagogs i psicopedagogs estan molt familiaritzats amb aquest terme, però és important que totes les persones que intervenen en l'educació d'un nen siguin conscients de l'existència d'aquests problemes i de com es pot intervenir per ajudar el nen a superar-ho de la millor manera possible.
Un problema d'aprenentatge és un terme general que descriu algun problema de l'aprenentatge específic. Pot ser que un nen tingui dificultats adquirint i / o desenvolupant alguna destresa concreta. Podem dir que les destreses que es veuen afectades amb major freqüència són:

  •     La lectura
  •     L'ortografia
  •     L'escolta
  •     La parla
  •     El raonament
  •     L'àrea matemàtica
Els problemes d'aprenentatge varien segons les persones, pot ser que un nen tingui una problemàtica en una destresa específica i un altre nen tingui dificultats en més d'una, la diferència estarà en la intervenció professional que es faci. A més, hem detenir en compte que les tècniques a aplicar aniran en funció de cada nen. Com sabem, no tots els nens responen de la mateixa manera davant dels mateixos estímuls.

La causa d'aquests problemes rau en el cervell de cada persona i en la manera en què es processa la informació, a més d'altres factors emocionals que poden causar diferents bloquejos en els nens. Moltes vegades el treball pedagògic amb aquests nens va acompanyat de la intervenció psicològica, ja que s'ha de treballar aquest bloqueig emocional per poder treballar amb el nen i augmentar les seves destreses a favor d'aquests problemes d'aprenentatge.

Aquests nens podran millorar molt si es treballa adequadament i totes les persones que intervenen en el seu procés d'ensenyament estan motivades per poder ajudar el nen a superar amb èxit aquests problemes.

Patricia de la Serra. Mestra de primària i pedagoga.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar