16-01-2018

TEATRE PER A SELECTIVITAT: COMPLEMENT EDUCATIU

TEATRE PER A SELECTIVITAT: COMPLEMENT EDUCATIU
Molts professors ens han comentat que vénen al teatre amb els seus estudiants com a part de les activitats preparatòries de selectivitat. Així que hem decidit compartir alguns dels motius pels quals considerem que pot ser una bona idea i pels quals creiem que pot ser d'utilitat per als vostres alumnes.
El teatre en anglès o el teatre en francès són una bona opció quan busqueu una activitat perquè els vostres estudiants escoltin a actors nadius parlant en l'idioma o perquè puguin mantenir una conversa amb l'elenc durant el col·loqui posterior a l'espectacle.

Per als estudiants de literatura és una manera d'introduir-se a una obra en la forma que va ser concebuda originalment. La casa de Bernarda Alba, Historia de una escalera o Terra Baixa per a selectivitat són clars exemples d'aquesta introducció a les obres i els seus autors. D’aquesta manera, poden rebre molta informació dels diferents personatges, l'escenografia o la composició de les escenes perquè en un temps relativament reduït arribin a conèixer les característiques més significatives d'un període històric i d'un corrent o gènere literari.

D'altra banda, és una forma amena que coneguin l'obra. Una sortida cultural com anar al teatre fa que, no només arribin a conèixer i familiaritzar-se amb un títol determinat, si no que arribin a apreciar-ho i que sentin més afinitat amb una cosa que han experimentat. És per aquest motiu que aquestes sortides escolars poden entendre's com una introducció, un complement o una invitació al repàs per contrastar ambdues versions.

Alguns docents tenen la preocupació que una adaptació presenti canvis significatius amb el text original. Els directors simplifiquen escenes, obvien personatges o condensen la trama com a opció per poder acomodar una obra a una durada escolar. Per aquest motiu, sempre ens hem preocupat que sigui l'espai del col·loqui el moment en el qual contrastar les diferències més significatives i en el qual poder debatre amb els estudiants algunes de les temàtiques que els autors originals van desenvolupar.


Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar