06-05-2016

Per què hauries de servir-te de les webquest a les teves classes de literatura?

Per què hauries de servir-te de les webquest a les teves classes de literatura?
Autor: Néstor Alonso
Ens referim a les webquest per definir activitats orientades a la investigació real en què, a partir d'una tasca assignada i d'uns objectius concrets, els estudiants han de enfrontar-se a la recerca i maneig d'informació (online o offline), que els porti a la resolució de les qüestions i problemes plantejats.
Les utilitzeu per a preparar les nostres obres de teatre, les vostres classes de literatura o altres matèries de secundària, el principal atractiu de les webquest es basa en dos avantatges: d'una banda, en potenciar l'autonomia dels alumnes, són molt útils per a fomentar l'aprenentatge actiu i l'assimilació de continguts; de l'altra, són un bon recurs per entrenar els estudiants en la utilització crítica dels continguts disponibles a Internet.
 
A més, les webquest solen estar pensades per a treballar-se en equip, de manera que fomenten la cooperació, el consens entre els membres del grup, la gestió de desacords ... No obstant això, el més important per a nosaltres és que es basen en la transformació de la informació, molt diferent de la simple reproducció de la mateixa, que potencia la memorització dels alumnes però no l'aprenentatge actiu.
 

Voleu provar la seva eficàcia en les vostres aules? Aquí us deixem l'enllaç a 5 propostes que ens sembla interessant aplicar amb els vostres alumnes:

Webquest de Jose María González Serna sobre El Quijote, on els alumnes han de desenvolupar un text creatiu al voltant d'un episodi de la novel·la.
 
Webquest de materialesdelengua.org per crear una notícia periodística a partir d'un dels Poemas del cante Jondo de Lorca.
 
Webquest de El árbol de los clásicos  sobre Rimas y Leyendas de Bécquer.
 
Webquest per representar a classe una escena teatral de Don Juan Tenorio.
 
Webquest per treballar la injustícia social a través dels poemes de Miguel Hernández.
 

Esperem que us agradin els nostres suggeriments.
 
 
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar