02-07-2019

Avantatges del teatre a les aules d'educació secundària

Avantatges del teatre a les aules d'educació secundària
Espectacle Frankenstein (2000)
Utilitzar el teatre a l'aula no s'ha de circumscriure només a l'educació primària. La secundària es beneficia també de les qualitats del teatre. Al cap i a la fi, durant la secundària els alumnes experimenten determinats canvis i la convivència no sempre és la que hauria de ser. Aquestes són algunes de les avantatges que us pot aportar implementar el teatre a l'aula.

Eleva l'autoestima dels alumnes

En plena adolescència és normal que l'autoestima disminueixi. Els canvis físics arriben a ser problemàtics, les comparacions no triguen a arribar i la confiança en un mateix es veu reduïda. El teatre és una manera d'enfrontar-se aquests problemes i solucionar-los. A l'haver de enfrontar-se a un públic, encara que sigui la resta de la classe, els alumnes amb menys confiança en si mateixos l'aniran construint a poc a poc.

Potser al principi només s'atreveixin amb unes poques frases i, fins i tot, no vulguin participar-hi. Però amb la suficient persuasió i un ambient que fomenti aquesta activitat, al final, acabaran per fer el pas. Això és una cosa que també afecta a aquells que són tímids. Donar-los una oportunitat per expressar-se serà de gran ajuda en el futur.

Fomenta la socialització i la tolerància

Com sabràs, els problemes entre alumnes d'aquestes edats s'arriben a enquistar amb molta facilitat. Qualsevol malentès pot arribar a tenir conseqüències més enllà dels límits de l'aula. El teatre és una solució idònia, ja que la classe haurà de cooperar per treure la funció endavant. Per a això hauran d'aprendre a tractar de manera cordial i tolerarem que altres puguin arribar a destacar.

Per això és important oferir diferents rols, els quals poden anar canviant segons la representació, perquè cada un dels alumnes trobi el seu lloc de manera orgànica. També és molt útil per fomentar la tolerància entre cultures, ja que totes les cultures del planeta han escrit nombroses obres de teatre.

Disciplina i fomentar l'estudi

La disciplina és molt important en diversos àmbits de la vida, especialment de cara a la feina. Fomentar-la és vital perquè els alumnes es desenvolupin adequadament. Gràcies a aquesta qualitat podran dur a bon port qualsevol objectiu que es proposen, ja que seran capaços de mantenir-se en aquest camí. A més, si això va lligat a una bona constància, sortiran endavant en gairebé qualsevol situació.

També aprenen a estudiar millor, alguna cosa que els serà beneficiós de cara al batxillerat, els mòduls professionals i la universitat. En una obra de teatre és essencial recordar els diàlegs, no hi hauria representació d'una altra manera. Estaràs cimentant en els alumnes hàbits i tècniques d'estudi que els facilitaran realitzar l'activitat.

Millora la convivència

Com ja s'ha indicat, la convivència durant la secundària pot enterbolir amb molta facilitat. Solucionar aquests problemes, abans que escalin de manera incontrolable, sol ser un desafiament important. Recórrer a les obres de teatre a l'aula et permetrà consolidar i estrènyer els vincles entre els alumnes. A més, tu també participaràs com a professor.

A l'haver de cooperar hauran de deixar les seves disputes a un costat i també s'aniran coneixent en profunditat amb el temps. El que abans eren prejudicis acaben caient i donant pas a una amistat. Moltes vegades els adolescents cauen en superficialitats que donen peu a problemes greus, de manera que més val enderrocar els murs que estan creant sense motiu.

Conclusions

El teatre a l'aula segueix sent molt útil en la secundària. Aquest és un període de la vida de l'alumne ple de canvis, de manera que és crític solucionar els problemes que es puguin donar. Millorar la convivència, fomentar l'estudi o donar-los un marc de socialització els serà de gran utilitat als alumnes.

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar