28-04-2016

Treasure hunts: propostes de treball en anglès per a secundària

Treasure hunts: propostes de treball en anglès per a secundària

Als països anglosaxons és molt habitual servir-se en les aules dels anomenats treasure hunt, knowledge hunt o scravenger hunt; el que aquí traduiríem com a caceres del tresor. Les anomenades treasure hunt estan en nivell de dificultat per sota de les anomenades WebQuest i, per aquest motiu, ens semblen més recomanables per treballar a les classes d'anglès quan no és la llengua nativa dels vostres alumnes.

Utilitzar el treasure hunt és interessant perquè, més que aprendre l'anglès a partir de normes ortogràfiques, de spelling o de pronunciació; el que faran els vostres alumnes és un exercici d'immersió lingüística, en què treballaran la comprensió lectora, la redacció escrita i l'ampliació de vocabulari.

Què heu de fer per crear el vostre propi treasure hunt?

  1. Escollir el tema sobre el que treballareu.
  2. Cercar una sèrie d'adreces web que ofereixin continguts sobre aquest tema i siguin fàcilment comprensibles per als vostres alumnes.
  3. Llegir el contingut dels llocs web que heu escollit i redactar una sèrie de preguntes les respostes de les quals se’n derivin de la lectura d'aquests sites.
  4. Elaborar un full de ruta per als alumnes, on expliqueu quin recorregut han de seguir a la web i quines respostes han de trobar (vosaltres decidiu si elaboreu un full de ruta perquè sigui resolt de manera individual o en petits grups).
  5. Si ho voleu fer una mica més difícil i reptador, trieu una pregunta final amb una resposta que no es trobi en cap text, sinó que es derivi de la feina realitzada.


Finalment, en un context en què els processos d'ensenyament són cada vegada més globals, si al vostre centre treballeu l'ABP de manera transversal, és interessant que us poseu d'acord docents de diferents matèries per elaborar el treasure hunt en comú, de manera que, alhora que milloren el reading o el writing, els estudiants aprofundeixin en els continguts treballats a història o a medi natural. Si aquest no és el cas, una bona idea és centrar els continguts en la literatura o la cultura anglesa. Us animeu?


Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar