30-05-2022

Dinàmiques en anglès per a realitzar amb l'alumnat de secundària

 Dinàmiques en anglès per a realitzar amb l'alumnat de secundària
Fotografia de l'obra de teatre Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Us proposem diferents activitats i dinàmiques en anglès per a realitzar amb el vostre alumnat de secundària, en la qual l'alumnat treballarà el listening de diferents maneres.

1. Pàgines web per a treballar listening a l'aula

És més fàcil captar l'atenció de la classe quan els oferim activitats relacionades a temes que els interessen. Per aquest motiu, us oferim un seguit de pàgines en les quals trobareu entrevistes, àudios, vídeos... i molt més contingut en anglès.

1. Programes d'entrevistes


Existeixen programes d'entrevistes que a més de ser una eina idònia per a fomentar que l'alumnat estigui més atent, també aconseguiran entretenir-los. Pots obtenir-los en YouTube.

2. Xerrades TED


Lluny de ser avorrides, existeixen xerrades d'infinitat de temes. Només necessiteu descobrir una xerrada que els interessi!

3. Long short story


Són vídeos curtets de YouTube en els quals actors natius descriuen accions quotidianes amb diàlegs simples i repetitius.

4. Convos with My 2-year-old


Es tracta de vídeos curts on els Youtubers recreen converses que han tingut amb els seus fills. A diferència de la pàgina anterior, utilitzen llenguatge fàcil d'entendre.

5. Songexploder


Podcast en el qual els i les cantants expliquen el significat de les seves cançons.

2. Utilitzeu l'àudio de la nostra obra de teatre


En la nostra web podeu trobar els àudios de cadascuna de les escenes de l'obra. Podeu utilitzar-los per a treballar-los en classe.

  1. Descarregueu l'àudio i guió de la nostra obra de teatre.
  2. Escolteu les escenes de l'1 al 4. En acabar les quatre escenes, pregunteu al vostre alumnat si ho ha entès tot, sense donar-los la resposta adequada. Escolteu la resta d'escenes seguint aquesta metodologia. En total són 45 minuts, per la qual cosa podreu treballar-ho en diverses sessions o solo les escenes que vulgueu.
  3. Proporcioneu al vostre alumnat el guió imprès i tornar a escoltar les escenes. Aquesta vegada, demaneu al vostre alumnat que resolgui les preguntes que tenien escrites abans, per a veure si comprenen millor l'escena ara
  4. Marqueu aquelles paraules o trossos que més els ha costat entendre.
  5. Demaneu al vostre alumnat que creï oracions amb aquestes paraules.

3. Teatralització de l'obra de teatre

Acabem el post dirigit al professorat d'anglès de secundària amb un dels nostres exercicis favorits: la teatralització.

Per a aquelles i aquells que no han vist Dr. Jekyll and Mr. Hyde, es tracta d'una adaptació actual del clàssic, en el qual els personatges es troben en un hospital després de la pandèmia.

En què consisteix la nostra proposta?

  1. Demaneu a l'alumnat que, per grups, triï una obra de teatre o novel·la en anglès i que l'adaptin en l'actualitat.
  2. Trieu d'entre totes les obres, la que més us agradi o la que sigui més interessant.
  3. Creeu l'escenografia i el vestuari de l'obra.
  4. Representeu-la davant la resta de cursos.

Amb aquest exercici, a més de practicar anglès de manera divertida i distesa, l'alumnat se sentirà més lliure de parlar en la llengua estrangera i pràctica tant speaking com a gramàtica.

Per cert, si vols reservar la nostra obra de teatre, clica aquí!

Esperem que totes aquestes idees serveixin per a treballar a l'aula. T'esperem la setmana que venen amb un nou post amb més recursos.

Feliç cap de setmana!
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar