11-05-2016

Recursos per treballar les estacions de l'any a educació infantil

Recursos per treballar les estacions de l'any a educació infantil
Font Flickr. Primavera de Fabio Téllez
En l'etapa d'educació infantil i en els primers anys de primària, els nens tenen una percepció del temps i del calendari que dista molt de la que tenim els adults. Per orientar-se i per anar guanyant seguretat en la percepció del temps i dels cicles vitals, en educació infantil és fonamental l'assimilació dels ritmes.
Aquests ritmes, dels que prenen consciència a través dels rituals diaris que els permeten diferenciar els moments del dia, els dies de la setmana i les estacions de l'any, són fonamentals perquè entenguin els cicles de la natura, i perquè assimilin en el seu interior com s'han de preparar orgànicament per adaptar-s'hi.
 
En el cas del post que ens ocupa, ens centrarem en el treball de les estacions de l'any, amb una selecció de recursos que ens han semblat molt útils per a treballar en educació infantil i cicle inicial de primària. Comencem!
 
  1. Ens ha agradat aquest complet projecte de Mª Esther Carrasco Pérez per treballar les estacions de l'any a infantil.
  2. Compartim amb vosaltres aquest projecte de Micorazondetiza, en què inclouen exercicis teatrals i altres propostes relacionades amb les estacions de l'any.
  3. Aquest article de Escuelademama per si, de cara al proper curs, decidiu instal·lar en la vostra classe una taula d'estació.
  4. Aquest slideshare de Maria Cuenca amb una proposta de seqüència didàctica per treballar les estacions de forma transversal a partir de Les quatre estacions de Vivaldi.
  5. Aquesta llista d'endevinalles per treballar les estacions amb els alumnes.

Esperem que les nostres suggeriments us siguin útils.


Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar