08-04-2022

Idees per a treballar The amazing Robin Hood amb la teva classe de primària i primers cursos de secundària

Idees per a treballar The amazing Robin Hood amb la teva classe de primària i primers cursos de secundària
Fotografia relacionada amb el tema
Avui ens centrarem en el professorat d'anglès d'educació primària i primers cursos de secundària i us proposarem diferents activitats per a treballar "The amazing Robin Hood", amb la intenció d'oferir recursos divertits i dinàmics per a treballar en anglès. 

Com podem treure-li el màxim profit?
La història ens dóna la possibilitat de treballar diferents conceptes:
 • els superherois

Podem treballar els diferents superherois que ja existeixen o demanar a l'alumnat que creï el superheroi que seria segons la seva major qualitat, treballar com es diuen en anglès les seves habilitats i realitzar fitxes amb vocabulari relacionat amb el tema.

 • valors com l'amistat, l'autoestima, la confiança en les habilitats d'un mateix i la bondat

Creiem que és important treballar aquests valors en totes les àrees. Podem realitzar jocs en classe per a fomentar-los.

 • història d'Anglaterra

El veritable conte de Robin Hood succeeix en Nottingham, a l'Anglaterra medieval. Podeu aprofiteu el moment per a estudiar l'entorn, els costums i les diferents regions o ciutats.

 • els oposats

Heroi i malvat, bé i malament, fort i feble, generosa i avariciosa... aprofiteu la història de l'obra per a treballar els oposats en anglès.

 • tir a l'arc

Es tracta de l'esport que es practica en la història. Podeu treballar-lo realitzant fitxes sobre els conceptes relacionats amb el tema, fent un arc en classe o creant un torneig de tir a l'arc al pati.

 • realitzar un listening entretingut i divertit en classe

Aquests són els passos per a poder fer-ho:

 1. Descarregueu els àudios de la nostra obra de teatre. Els pots trobar en la nostra web, però si no els trobes, pots escriure'ns per MD.
 2. Demaneu al vostre alumnat que es transformi en un superheroi enfocat en la característica de si mateix que més li agradi. Per exemple, si és molt bo en matemàtiques, pot ser SuperMath.
 3. Escolteu en classe les diferents escenes, segons el nivell del vostre alumnat, en acabar cada escena, podeu realitzar una petita xerrada comentant els protagonistes, el transcurs de l'obra, etc.
 4. Escriviu en la pissarra els noms de cadascun dels superherois i pregunteu a l'alumnat diferents preguntes. Cada vegada que un/a d'ell@s respongui una pregunta bé, els sumarem un punt. Gana l'alumne o alumna que aconsegueixi reunir més punts.
 5. Podeu aprofitar les preguntes que descobrireu en les nostres fitxes didàctiques per a realitzar a l'alumnat. Moltes vegades l'alumnat té vergonya en haver de parlar en classe, però en transformar-se en un superheroi traspassen aquesta barrera i se senten més lliures.

A més de passar una bona estona amb el vostre alumnat, també treballareu gramàtica, vocabulari i el listening i speaking en anglès.

 • transformeu la vostra aula en un teatre

Com sabem que molts alumnes estan reticents a actuar en classe, prèviament a realitzar l'activitat, us animem a fer aquests exercicis en classe.

Com podem ajudar-vos?

Keep fit

Demaneu a l'alumnat que un d'ells es llanci a realitzar un moviment amb tot el cos (pot afegir palmades, salts, etc.), en acabar la resta de l'alumnat haurà de copiar el moviment.

En la web aquesta pots trobar més exercicis similars.

Impovisant

Escriviu un seguit d'arguments en anglès per a oferir al vostre alumnat. En grups de dos o tres, demaneu a l'alumnat que triïn un paper i creïn una història amb aquest argument.

En aquest blog, pots trobar un seguit d'arguments per a oferir al vostre alumnat.

Yes, No, Please, Banana

Demaneu al vostre alumnat que inventi un diàleg incloent aquestes 4 paraula. Hauran d'utilitzar el llenguatge corporal perquè la resta els entenguin.

The adverb Game

Escriviu un munt d'adverbis en uns cartells i fiqueu-los en una bossa. Cada alumne haurà de sortir i triar un paper. La resta de l'alumnat haurà de demanar-li que realitzi qualsevol acció de la manera que indica l'adverbi misteriós, fins que endevinin de quin es tracta.

Where are we? And what is it?

Demanar a l'alumnat que s'imagini en un lloc concret amb un objecte. Per exemple, s'imaginin en la cuina amb la nevera. La resta de l'alumnat haurà d'endevinar on es troba i quin és l'objecte.

Patata Calenta

Doneu un objecte al vostre alumnat i comenteu-li que es tracta de la "Patata calenta". Aleatòriament, passeu-li aquest objecte a un alumne. En circulo, la resta d'alumnes, hauran de passar aquest objecte, mentre l'alumne assegut en el centre haurà de dir cinc paraules que comencin amb la lletra que vulgueu o que s'incloguin dins de la categoria que decidiu.

Qui vulguis ser

Demaneu al vostre alumnat que es transformi en el personatge famós que vulgui en el centre de la classe, pot parlar o realitzar mímica. La resta d'alumnat haurà d'esbrinar de qui es tracta.


En acabar la dinàmica, el vostre alumnat se sentirà molt més lliure de parlar en anglès i d'actuar enfront de la resta. És el moment ideal de teatralitzar la nostra obra. Podeu demanar-nos el guió per DM o descarregar-lo a la nostra pàgina web.

Per cert, si vols reservar la nostra obra de teatre, clica aquí!

Esperem que totes aquestes idees serveixin per a treballar a l'aula. T'esperem la setmana que venen amb un nou post amb més recursos.

Bon cap de setmana!
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar