26-09-2019

Guions de teatre infantils curts per representar al col·legi

Guions de teatre infantils curts per representar al col·legi
Qualsevol professional dins el camp de la pedagogia sap que el teatre infantil permet desenvolupar i estimular la imaginació dels més petits. Per això, molts pares i mestres busquen guions de teatre infantils curts per representar, que solen realitzar-se dins de les classes en forma d'activitat escolar.

En aquest article et parlarem de guions de teatre infantil per representar a l'escola, tots ells basats en contes clàssics de tota la vida.

Obres de teatre infantils

Durant l'etapa escolar és normal que molts mestres duguin a terme activitats de teatre. A continuació et parlarem sobre obres que poden ser representades per nens, algunes d'elles segurament et portaran bonics records de la infància.

Les set cabretes

Aquesta tendra història ha quedat marcada en la memòria de molts ja que és cridanera, divertida i didàctica. Aquest conte escrit pels germans Grimm es pot representar en forma d'obra teatral i és de gran valor educacional per a nens que es troben en edats primerenques, ja que a més de presentar personatges basats en animals, transmet una moralina essencial: fer cas als pares i no confiar en desconeguts.

La història tracta de com la mare d'una família de set germanes cabretes (o germans cabrets) ha de sortir de la casa. Abans de sortir els adverteix als seus fills que tinguin molta cura amb el llop, ja que els intentarà enganyar. El llop finalment arriba, enganya a les cabretes per entrar a la casa i se les menja a totes. A totes excepte a les més petita, que està amagada i aconsegueix salvar-se. Quan la mare torna, la filla li explica el que ha passat i comencen el seu pla per rescatar a la resta.

Els tres porquets

Aquesta història tracta de forma resumida sobre com tres porquets construeixen les seves cases, cadascun d'un material diferent. Un porquet la fa de palla, un altre de fusta i finalment el més treballador de tots ells la construeix de maó. Més tard ve el llop ferotge, que fa caure totes les cases fàcilment; menys la que està construïda amb maó. Una magnífica faula que promou l'esforç i que ha passat de generació en generació fins arribar als nostres dies.

La història és prou coneguda i adaptar-la a teatre permet que els més petits aprenguin que el treball dur porta efectes positius. Aquesta història en l'actualitat gaudeix de gran popularitat, sent un dels contes clàssics més recordats i adaptats.

Rínxols d'or i els tres ossos

Finalment, volem destacar també la història de Rínxols d'or, un conte de gran interès i que als nens els encantarà. La protagonista d'aquesta història és una nena de cabell ros que es perd al bosc i que entra en una cabana desconeguda. A aquesta narració se li afegeix valor al ser adaptada al teatre, ja que els nens entendran de manera visual el que succeeix en entrar a llocs no permesos; ajudant-los a comprendre que està malament.

Representar aquest conte és una manera divertida que els nens aprenguin aquest tipus de valors. Els més petits gaudiran d'aquesta divertida història plena de girs i sorpreses. Aprendran a empatitzar amb la protagonista i a actuar a l'hora de resoldre situacions similars.

En conclusió, participar en aquest tipus d'obres, ja sigui sent actor o espectador, té molts avantatges per als més petits. Hi ha múltiples contes que poden ser adaptats a un format teatral per a nens. Únicament has de buscar el que millor s'adapti a les teves necessitats o el que més li agradi als nens. Aquests només han estat uns exemples, però t'animem a buscar informació sobre obres de teatre infantil que poden ser representades per nens.

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar