12-09-2019

Els beneficis del teatre escolar i consells per a pares i mares

Els beneficis del teatre escolar i consells per a pares i mares
El teatre infantil més enllà d'una activitat lúdica que entreté i diverteix té una gran quantitat de beneficis per als nens. Estimula la seva creativitat, els ajuda a vèncer la seva timidesa i a controlar les seves emocions. Vols descobrir la gran quantitat de beneficis que els aporta?

Per què és bo el teatre escolar

Per estimular la seva creativitat

Els nens poden ajudar a dissenyar les disfresses i els escenaris. També poden maquillar i pentinar als seus companys. Així mateix, ells han d'aportar la seva personalitat, la seva veu i els seus gestos al personatge. Tot això serà de gran ajuda per conèixer què és el que els agrada i decantar-se per una determinada professió en un futur: perruquers, actors, dissenyadors ... A més d'ajudar-los a fomentar la seva creativitat.

Per vèncer la timidesa

Assajar sobre un escenari cada dia i representar un personatge davant d'una sala amb tot un públic ajuda al nen a vèncer la seva timidesa i a convertir-se en una persona més sociable i comunicativa. Això sí, si el nen és massa tímid i per a ell suposa una incomodotitat, podem incitar a que faci un paper secundari o que participi en altres tasques del teatre.

Ajuda al nen a reflexionar

A l'hora de representar un personatge primer hem d'entendre el text, què ens vol dir i entendre també al personatge, la seva personalitat, per què actua d'aquesta manera. Per tot això, el teatre ajuda a reflexionar als nens sobre comportaments.

Augmenta la seva autoestima i la confiança en si mateix

Quan el nen es veu que és capaç de memoritzar un text i de representar davant d'un públic que ho premia amb aplaudiments, se sent molt més segur de si mateix i amb l'autoestima molt més reforçada. L'autoestima, sens dubte, és un dels aspectes més importants per a cada un de nosaltres.

L'ajuda a sentir-se més feliç

Quan un nen se sent capaç de complir amb totes les tasques que requereix una activitat com el teatre (memoritzar el text o acudir als assajos, per exemple) i se sent afalagat pels seus pares, els seus professors i els seus companys, se sent més feliç ; un dels aspectes que més importen a tots els pares i mares.

Té una gran quantitat de beneficis acadèmics

A més, el teatre ajuda a millorar la memòria, la comprensió lectora, l'expressió oral, a ser més disciplinat i a ser més responsable amb totes les seves tasques i quefers.

Inculca l'oci saludable i cultural

Participar en activitats culturals des de petit és una bona forma d'incentivar en els nens l'oci saludable. Anar al teatre, al cinema o els museus és una bona manera de passar el nostre temps lliure amb activitats que ens enriqueixen com a persones.

Alguns consells

Que el nen no se senti obligat

És important que el nen no se senti obligat, que participi si realment ho desitja i en les activitats en què es vegi més segur. Pot ajudar amb el maquillatge, el muntatge, etc.

Ajudar-lo en tot moment

És important ajudar-ho, si ell ens ho demana, a memoritzar el text o a millorar la interpretació del personatge. A més, és una bona manera de reforçar la relació.

Generar-confiança i tranquil·litat

És possible que el nen se senti insegur o nerviós uns dies abans de l'estrena. És per això pel que és molt important generar tranquil·litat i confiança. Senzilles paraules com "Tot sortirà bé, no has de preocupar-te per res, estem orgullosos de tu" poden resultar tot un bàlsam per al nen, sobretot si és massa nerviós o es preocupa en excés.

Sens dubte animar el teu fill a que emprengui una activitat de teatre escolar és tot un encert. A més de divertir, l'ajudarà en el seu creixement personal.

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar