Cercador de teatre per a escolars

NADA

NADA
idioma
  • Castellà
cursos
  • Tercer i Quart Curs d'ESO
  • Batxillerat
  • Cicles Formatius de Grau Mitjà
Creus que existeixen poques propostes per a treballar a l'aula la literatura castellana de postguerra? T'agradaria posar en valor l'aportació d'escriptores femenines en un moment de la història heteropatriarcal?
Amb la nostra obra de teatre l'alumnat viatjarà al costat d'Andrea per una Barcelona de postguerra que els ajudarà a comprendre la trama de la història.

Com pot ajudar-vos?

-l'obra plasma una imatge de l'Espanya de la postguerra i plasmarà una imatge fidedigna de la realitat de l'època en la ment de les i els alumnes. Pel que a més de treballar-la en literatura castellana, també la podeu plantejar com ajuda a l'assignatura d'història.

-es tracta d'una trama molt pròxima a la realitat de l'alumnat en narrar el primer any d'universitat de la protagonista. Les i els alumnes poden veure reflectides les seves inquietuds i temors en els d'Andrea, en trobar-se amb una protagonista molt pròxima a la seva edat.

-els sentiments d'asfíxia i solitud que es plasmen en la novel·la són recognoscibles per al públic adolescent.

- serà interessant per a l'alumnat saber que l'autora va escriure la novella amb vint-i-tres anys, fet que els donarà la confiança per aconseguir les seves metes encara que siguin joves.

-la proposta es completa amb unes activitats gamificades per a treballar prèvies i posteriors a la sortida del teatre, on les i els alumnes abordaran la burgesia catalana, els ideals de l'època, la pobresa de la societat, el feminisme...
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar